De zesde duikdag… de dagen vliegen hier echt voorbij

Lokale datum/tijd: Woensdag 27 februari, 21:23

En toen zat de zesde duikdag er al weer op… de tijd vliegt helaas voorbij.

Vandaag hebben we drie duiken gemaakt en eigenlijk bevalt ons dit prima. Het lijkt er op dat duiken met Nitrox toch helpt, we hebben in elk geval nergens last van na drie (lange) duiken.

In eerste instantie hadden we voor morgen een kajaktour op het programma gezet om zo een dagje rust in te plannen. Eigenlijk hebben we hier geen van beide echt behoefte aan dus besluiten we deze activiteit vooruit te schuiven naar het einde van de vakantie. Zo kunnen onze duikspullen de laatste twee dagen ook goed drogen voor we ze weer in moeten pakken (de allerlaatste dag willen we ook nog een landtour gaan doen).

Vandaag maken we de eerste duik bij Siaes Tunnel. De “tunnel”, waar we ook doorheen zwemmen, ziet er indrukwekkend uit maar verder zien we weinig spectaculaire dingen.

Na een uurtje oppervlaktetijd aan boord maken we direct de tweede duik bij Siaes Corner (voor mij al de derde duik hier). Tijdens deze duik zien we schildpadden, meerdere grijze rifhaaien en ook klein spul zoals enkele naaktslakjes. Qua onderwaterleven was dit een mooiere duik dan de eerste.

Schildpad bij Ulong Channel

Na deze duik varen we terug naar Ulong Island (hetzelfde eilandje als gisteren) om te lunchen. Als Stefan en ik zijn uitgegeten besluiten we een beetje rond te gaan kijken. Er loopt een klein paadje door de “jungle” wat uiteindelijk uitkomt bij de steile rotswand. We horen vanalles tussen de planten, maar zien vrij weinig. Wel hebben we nog een soort van hagedis(je) kunnen spotten. Verder zien we ook overal holen in de grond waar schijnbaar krabben in moeten zitten. We hebben alleen niet het geduld te wachten tot er eentje verschijnt.

Beestjes spotten tijdens de lunch op Ulong Island

De derde duik maken we bij Ulong Channel. Dit was weer echt een toppertje! We haken ons een ruim half uur vast  aan het rif om zo op het gemak naar de vele grijze rifhaaien en whitetips te kunnen kijken. Ergens halverwege ben ik de tel kwijtgeraakt. Verder zien we ook nog enkele schildpadden.

Grijze rifhaai, tijdens deze duik hebben we er ontelbaar veel gezien

Op het einde van de duik laten we ons door de stroming meevoeren… dit gaat in een heeeeel rap tempo. Wanneer we boven komen blijkt de groep ook uit elkaar te zijn gevallen. Elk groepje moet afzonderlijk weer door de boot worden opgepikt. Tegen de stroming inzwemmen was echt geen doen.

Hopelijk kunnen we morgen een keer naar Blue Corner (de gids gaat zijn best doen), en als het echt meezit misschien ook nog naar Chandelier Cave.

Het begint er wel op te lijken dat we de extra duiken waarvoor een minimaal aantal deelnemers nodig is niet kunnen gaan maken. Er is weinig belangstelling voor aangezien Stefan en ik al dagen als enige op de inschrijflijsten staan.

Reisblogs: