De tweede duikdag met als afsluiter Jellyfish lake

Lokale datum/tijd: Vrijdag 22 februari: 21:19

Vanochtend scheen het zonnetje dus in dat opzicht is dit al een heel goed begin van de dag. Na alle regen van gisteren is de zon heel welkom.

op de duikschool gearriveerd blijkt dat voor ons na de tweede duik de trip naar Jellyfish lake op de planning staat. Het gehele tafareel bij het duikcentrum oogt wederom chaotisch maar uitindelijk komt het toch allemaal weer goed. Vandaag vertrekken we in elk geval redelijk op tijd.

Na een uurtje varen bereiken we onze eerste duikstek genaamd Blue Hole. Dit is er eentje uit de top 10 dus de verwachtingen zijn wederom hoog.

Blue hole bestaat uit een grot met verschillende openingen. We gaan via de diepste doorgang naar binnen waarna we even rustig rond kunnen kijken. Het omgevingslicht dat door de openingen schijnt levert mooie plaatjes op en na een klein kwartiertje begeven we ons via de kleinere opening weer naar buiten.

Stefan in de grot, Blue Hole

Blue Hole

De duik gaat helaas niet verder richting Blue Corner, de stroming staat de verkeerde kant op dus volgen we de gids met het rif aan onze rechterzijde. Tijdens dit deel van de duik komen we nog een flink aantal grijze rifhaaien, schildpadden en whitetips tegen. Echt super!

Ditmaal geen lunch tussendoor, we moeten ons een uurtje op de boot vermaken om direct daarna te beginnen met de tweede duik. De duikstek is genaamd Turtle Wall. Helaas doet hij zijn naam geen eer aan. We zien slechts een enkele schilpad, een paar grijze rifhaaien en een aantal whitetips. Wat de duik toch een beetje bijzonder maakt is dat we onze eerste blacktip haai zien en op een gegeven moment zien we drie Napoleons gezamelijk voorbij zwemmen!

Na de lunch op een strandje in de buurt vertrekken we richting Jellyfish lake. Het heeft ook vandaag weer een aantal keer geregend en ik denk dat we ons er bij neer moeten leggen dat we hier geen dagen zullen zien waarop het 100% droog blijft.

Om bij het meer te komen moeten we eerste een flinke klim en daarna nog een afdaling maken… best pittig, des te meer omdat we ook onze camera’s en snorkelspullen mee moeten sjouwen.

Als iedereen de klim heeft doorstaan geeft onze gids nog een aantal instructies mee. We mogen daarna een minuutje of 40 zelfstandig rondsnorkelen. Het is echt een bizarre ervaring zo tussen de talloze kwallen door te zwemmen zonder dat ze je steken. Het formaat van de kwallen varieert van een centimeten of 10 – 15 in doorsnee tot enkele milimeters. Het valt op dat de kwallen heel zacht aanvoelen, je zou ze  zelfs ‘aaibaar’ kunnen noemen. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten worden we weer terug geroepen naar de kant. Dit is echt een must-see als je in Palau bent!

Golden Jellyfish

Ze steken echt niet...

Eenmaal terug aan wal brengen we de rest van de avond door met de gebruikelijk bezigheden, douchen, eten en deze blog bijwerken. Morgen staat het snorkelen met dolfijnen op de planning. Ook iets waar we heel erg naar uitkijken.

4 reacties

  1. Als ik jullie blog lees is het hier maar saai.
    Maar…. ik heb wel iedere dag zon en tot nu toe nog maar nauwelijks regen gezien.
    Blijf vooral genieten (en je blog bijhouden, kijk er regelmatig in)
    Groeten, Frans

  2. Geweldig om te lezen dat het de lange reis toch waard is volgen jullie iedere dag en kijken alweer uit naar morgen gr dia en joost

Reisblogs: