The darkness beckons

Lokale datum/tijd: Woensdag 24 november, 18:48

De rest van de groep moet vandaag weer om 8 uur paraat staan dus rond 7 uur zitten we aan het ontbijt. Op zich is het vroege opstaan geen probleem aangezien ik meestal toch voor 6 uur wakker ben. Na het ontbijt kunnen we deze keer zonder lekke banden of andere problemen doorrijden naar het duikcentrum.

Zoals verwacht kunnen we vandaag niet mee met één van de andere groepen maar er wordt ons een goed alternatief geboden, Cenote Christal in Tulum. We krijgen voor we vertrekken nog wat uitleg van Fred (ook een instructeur/eigenaar bij Zero Gravity net als Chris) over de cenote. Hij legt uit hoe de ingang er uit ziet en hoe we het beste de lijn kunnen leggen. Het scheelt een hoop als je een beetje weet waar je moet zoeken, zeker als de main line ergens in een grote open ruimte ligt. Daarna rijden we op het gemak aan. Het is even zoeken naar de juiste afslag (de locaties op Google maps blijken niet altijd even correct te zijn).

Eenmaal aangekomen zijn we de eerste en hebben we de plek helemaal voor onszelf. Er is ons wel op duidelijk verteld dat we voor 16:30 weg moeten zijn. Hier duik je vaak op privé terrein en als ze de poort dicht doen heb je doorgaans echt pech.

We kleden onszelf op het gemak om een beginnen aan de eerste duik. Vandaag blijf ik gelukkig droog en is het mijn beurt om de lijn te leggen. Dit is altijd even werken maar met de tips van Fred is het best goed te doen. Na 10 minuten zitten we ingebonden op de main line en kunnen we de duik echt starten. Vergeleken met gisteren is het wel echt een donkere grot, even omschakelen. Hij doet ons wat dat betreft een beetje aan St. George in Frankrijk denken. Er zitten wel hele mooie stukken bij. De tweede duik maken we wederom langs de main line.

Na deze duik is het tijd om de flessen te wisselen en even een hapje te eten. Ondertussen zijn er een paar zwemmers gearriveerd maar geen andere duikers. Het plan voor de derde en vierde duik is op een andere lijn in te knopen. Deze ligt een stukje verder in de grot maar aangezien wij nog geen jumps mogen maken van de main line naar deze tweede doen we het op deze alternatieve manier. De lijn op de reel is bijna “op”, wat betekent dat we net geen 125 meter lijn hebben uitgelegd. In deze tweede tunnel zitten ook mooie stukken maar de eerste twee duiken waren wat ons betreft mooier.

Hierna is het weer op het gemak inpakken en de flessen terug brengen naar het duikcentrum. In elk geval was het weer een geslaagde duikdag. Als het goed is kunnen we morgen mee met een ander team maar je weet maar nooit. We gaan zien wat het gaat worden. Nu is het wachten op de rest van de groep om straks weer een hapje te gaan eten.

2 reacties

  1. Zo te lezen is het de moeite waard en hebben jullie het goed naar je zin nog veel plezier pap en nam

Reisblogs: