Lekker dagje gehad

Lokale datum/tijd: Donderdag 25 november, 19:23

Vandaag was weer een heerlijke duikdag. We konden in elk geval weer mee met de DPV teams die vandaag Otoch Ha op de planning hebben staan. De rit er naartoe is voor wat betreft de afstand niet heel spannend maar een behoorlijk deel is off-road. Aan het einde van de rit zijn we flink heen en weer geschud. Het zou er druk moeten worden wat we gezien de weg er naartoe niet helemaal begrijpen. Na de eerste duik is al duidelijk waarom…

Het is even een spannend klimmetje naar beneden. Beetje voorzichtig lopen want je wil hier niet onderuit gaan en iets breken. Deze cenote wordt niet bezocht door zwemmers dus er ligt al een permanente lijn de grot uit. Het scheelt dat we zelf geen lijn hoeven te leggen.

In de grot komt na 2 minuten al de eerste navigatiebeslissing. We hebben het plan de eerste twee duiken linksaf te gaan en na de lunch een keer voor rechts te kiezen. Beide kanten op is het echt een onwijs gave grot! Erg licht en met prachtige decoraties. Door het goede zicht kun je ook volledig de open ruimtes aanschouwen. Zeker met de videolampen aan. De gemiddelde diepte valt mee waardoor we de eerste duik 73 minuten weten vol te maken. Na de tweede duik klauteren we naar boven om te lunchen en flessen weer te wisselen. Er lopen een paar Amerikanen rond die wel in zijn voor een praatje. Nederland klinkt in elk geval te koud voor ze om daar te willen duiken 🙂 .

De derde duik is weer heerlijk relaxed waardoor we het zelfs halen tot de tweede T (een splitsing). Met onze Cave 1 papieren mogen we nu sowieso niet verder maar we zitten ook zo’n beetje aan onze turn pressure dus op zich een mooi moment om te keren. Aangezien deze duik ook bijna 80 minuten duurt is een vierde duik niet meer echt haalbaar. Ook niet erg want het is best hard werken. Dit is geen all-in duikvakantie waar alles voor je wordt geregeld dus je bent constant in de weer met het sjouwen van spullen.

Over een half uurtje gaan we weer een hapje eten. Het begint bijna saai te worden 😉 .

Reisblogs: