Laatste duikdag

Lokale datum/tijd: Vrijdag 3 december, 23:09

Helaas, de vakantie zit er weer bijna op. Vandaag gaan we nog een laatste dag duiken bij Dos Palmas. Het is even een beetje uitvogelen wat handig is aangezien je (als je ver genoeg komt) de cenote Dos Ojos kan doorkruisen. Deze cenote is een soort van geclaimed door duikcentra die cenote duiken aanbieden. Grotduikers zijn hier geen graag geziene gasten. Advies is dan ook om zoveel mogelijk uit de weg te blijven en de cenote gidsen met aanhang overal voorrang te verlenen 😉 .

Dos Palmas blijkt best een leuke locatie, een beetje aan de rand van een dorpje. Gelukkig is de klim lang niet zo uitdagend als gisteren. Als we eenmaal in het water liggen begint het volgende probleem… er lopen meerdere zichtbare lijnen en ondanks een goede briefing van Fred is het niet helemaal duidelijk welke we nu moeten hebben.

De eerste gok, rechtsaf, blijkt dan ook geen juiste te zijn. Binnen 10 minuten zijn we weer boven voor overleg. Het DPV team gaat daarna op verkenning langs de andere lijn. Deze loopt een flink stuk door dus dan maar linksaf.

Na deze duik maken Stefan en ik nog een laatste foto / film duikje van iets meer dan een half uur. Het is mooi geweest zo. Het weer zit vandaag goed mee dus we kleden ons om en leggen alle duikspullen te drogen. Vochtige duikspullen in je baggage is niet ideaal…

Deze grot is niet zo licht als die van gisteren en aan het begin zitten een paar smallere stukken. De decoraties zijn wel weer heel mooi. We hebben het gevoel de stroming wat tegen te hebben en wanneer we keren blijkt dit zeker het geval. De weg naar buiten lijkt bijna op een driftduik waarbij je uit moet kijken niet uit de bocht te vliegen als de lijn een draai maakt.

Aan het einde van de middag leveren we de flessen weer in bij het duikcentrum waarna we terug rijden naar het resort. We zijn daar mooi op tijd voor nog een lekker ijsje.

Morgenvroeg hoeven we ons in elk geval niet te haasten. Half 9 bij het ontbijt is afgesproken. Kunnen we voor die tijd de laatste spullen nog even inpakken.

Reisblogs: