De eerste twee duiken zijn een feit

Lokale datum/tijd: Maandag 22 november, 09:15

Na een relatief voorspoedige reis zijn we zaterdag aangekomen op plaats van bestemming. Het Riviera Catalonia Maya resort in Puertas Aventuras, Mexico.

Gisteren was nog geen cursusdag voor de rest van de groep dus we ontbijten eerst op het gemak waarna we naar Zero Gravity rijden om onze duikspullen weg te brengen en het papierwerk te regelen. Als dat allemaal is gedaan rijden we terug naar het resort voor de lunch. Om de middag te vullen besluiten we alvast de eerste duiken te gaan maken. Helaas zeikt het ondertussen van de regen wat het inladen van de auto’s wel uitdagend maakt. Gelukkig is het tegen de tijd dat we aankomen bij de cenote zo goed als droog.

Op aanraden van ZG gaan we naar cenote Tajma Ha. We kunnen daar een parcourtje zwemmen wat, als je rustig aan doet, een uurtje moet duren. Stefan en ik doen er zo’n 40 minuten over, langer konden we echt niet rekken. We zijn er wel meteen achter dat de cenotes hier echt onwijs gaaf zijn. De haloclines zijn echt een heel vreemde gewaarwording maar gaaf om te zien en doorheen te zwemmen. Alleen voor de achterste duikers kan het zicht wel goed worden verpest.

Na de eerste duik maken we met vijven nog een tweede duik. Een mooie afsluiting van de eerste duikdag zo.

Helaas kwam ik al na de eerste duik tot de conclusie dat de lekkage in de schoentjes van mijn droogpak dusdanig erg is geworden (ik had al langer last van vochtige voeten) dat het echt storend is. Ik kan mijn sokken nu uitwringen en die drogen hier voor geen meter dus dat is balen. Bij ZG hebben ze gelukkig een overnight repair service dus daar maak ik dankbaar gebruik van.

Na het avondeten gaan Stefan en ik nogmaals om een nieuwe kamer vragen. Dit is de derde keer dat we verhuizen, onder andere vanwege kapotte airco’s. Zonder airco is echt geen doen hier omdat alles wat je aanraakt vochtig en klam is. Drie keer is gelukkig scheepsrecht. In de nieuwe kamer werkt de airco wel goed en hebben we een goede internetverbinding.

Cavia’s op steroïden (Agoeti’s?) in de tuin bij het resort

Vandaag begint de rest van de groep met theorie dus Stefan en ik hebben de ochtend om nog wat dingetjes te regelen. We zullen later aansluiten om ze te volgen naar de cenote waar zij gaan duiken om zelf onze duikjes te kunnen gaan maken. Zin in 🙂

Reisblogs: