Filipijnen maps

Op onderstaande kaart van de Filipijnen zijn de verschillende plaatsen te zien die we hebben bezocht in april 2011. De reis is begonnen met een overnachting in Manilla van waaruit we zijn doorgereisd naar Donsol om daar eerst twee dagen met walvishaaien te snorkelen. Echt een geweldige ervaring…

 

Daarna zijn we, via het eiland Cebu, naar Malapascua afgereisd om daar ruim een week te verblijven. Hier wilde we graag duiken met Thresher sharks. Malapascua is één van de weinige plaatsen in de wereld waar (bijna gegarandeerd) met deze bijzondere dieren kan worden gedoken.

 

Onze laatste bestemming was uiteindelijk Cabilao. Hier hebben we nog een aantal mooie macro duiken gemaakt en verscheidene excursies gedaan op Bohol (een bezoekje aan de Chocolate Hills, het Tarsier sanctuary in Corella en we hebben een boottocht gemaakt over de Loboc rivier).

 

[mapsmarker layer=”4″]

 

Eind 2019 zullen we opnieuw de Filipijnen bezoeken. Deze keer beginnen we met een paar dagen Anilao om 3 dagen vooral macro duiken te kunnen maken. Tweede stop zal bij Club Paradise op het privé eiland Dimakya zijn waar we als het mee zit onder andere gaan duiken bij Apo Reef. Bij onze laatste en derde stop ligt de focus vooral op wrakduiken. We zullen ook nog 3 dagen gaan duiken rondom Sangat.

 

[mapsmarker layer=”13″]

Reisblogs: