Algemene informatie

Maleisië is echt een prachtig vakantieland. Eén van de dingen die Maleisië zo geschikt maakt om in rond te reizen is het feit dat het er veilig en goed georganiseerd is. Verder is er voor iedereen wat wils: Je kunt steden bezoeken, lekker aan de meest mooie bounty stranden vertoeven, cultuur snuiven en genieten van de prachtige en veelzijdige natuur. Maleisië zelf is één van de rijkste landen binnen Azië en toch kun je als je dat wil nog voor een paar euro per dag goed rondkomen.

Bounty strand in de Terenggnanu regio

Geschiedenis

Het schiereiland Malakka ontwikkelde zich als een voornaam Zuidoost-Aziatisch handelscentrum. De islam arriveerde in de 14e eeuw, gevolgd door Europese handelslieden in de 16e eeuw, daarna hebben de Portugezen, Nederlanders en Britten achtereenvolgens de Straat nog gedomineerd.

De Britse kroonkolonie van de Straits Settlements werd in 1826 opgericht en in de jaren tot 1867 vergrootten de Britten hun controle over de rest van het schiereiland. Na de Japanse bezetting tijdens WOII groeide het streven naar onafhankelijkheid onder het volk. Het schiereiland werd in 1957 onafhankelijk verklaard onder de naam ‘Federatie van Malaya’.

Een nieuwe federatie met de naam Maleisië werd op 16 september 1963 opgericht door het samengaan van Maleisië, Singapore, en de Oost-Maleisische staten Sabah en Sarawak aan de noordkust van Borneo. Deze eerste jaren werden gedwarsboomd door pogingen van Indonesië om Maleisië te overheersen. Uiteindelijk werd Singapore afgescheiden van Maleisië in 1965.

Pagina's: 1 2