Yes!! We zijn er!

Lokale datum/tijd: Woensdag 3 oktober, 17:27

Na een goede nacht (goed kunnen slapen zonder last te hebben van een jetlag) rond 5:45 opgestaan om rond 6:15 aan te kunnen schuiven bij het ontbijt. Ontbijtbuffet was heel goed te noemen. Ze hadden zelfs sushi maar daar moet ik zo vroeg in de ochtend eigenlijk niet aan denken.

De reis naar het vliegveld en de vliegreis zelf verliepen verder zonder noemenswaardige problemen. Deze vlucht geen vertraging gehad in tegenstelling tot de beide vluchten van gisteren. Helaas moesten we bij aankomst in Berau, toen de bagageband was leeggehaald door de overige passagiers, wel concluderen dat onze koffers er niet bij zaten. Na navraag blijkt dat er één koffer in Jakarta is achtergebleven en één het heeft het gered tot Balikpapan. Ze weten in elk geval waar ze zijn dus dat is al heel wat. Hopelijk lukt het de koffers morgenvroeg in Berau te krijgen zodat wij ze ergens in de loop van de middag op het resort hebben.

Na het gedoe op het vliegveld met formulieren voor de koffers konden we wel meteen richting de haven vertrekken. Gelukkig geen uren wachten in één of andere vage hotellobby. Voor we op de boot stappen koopt Stefan aan de overkant van de straat nog een korte broek die voor zwembroek door moet gaan. Ik had gelukkig een bikini in mijn handbagage gestopt maar Stefan had alleen zijn lange broek.

Na een boottochtje van zo’n 3,5 uur komen we eindelijk aan op onze eindbestemming. Daar krijgen we een drankje en het gebruikelijke introductie praatje. Door de manager wordt benadrukt dat ze hun best gaan doen om de koffers morgen hier te krijgen. Ze hebben voor morgen in elk geval huuruitrusting beschikbaar waar we gebruik van mogen maken. We hebben dan wel geen camera’s maar we komen uiteraard om te duiken dus maken we graag gebruik van dit aanbod. De uitrusting die ze hebben ziet er heel netjes uit dus wat dat betreft hoeven we het niet te laten.

Maar een beetje onhandig is het wel… We hebben nu geen doucheschuim (en er ligt alleen een zeepje op de kamer), deet (nu al opgevreten door kleine mugjes), schone kleding (zit ik dan in m’n lange broek) elastiekjes voor m’n haar, slippers etc. wat best behelpen is. Hopelijk is het maar voor 1 dag.

Resort ziet er verder top uit. We hebben kamer nummer 1 gekregen wat een privé bungalow is (meeste zijn dubbel uitgevoerd) met een mooi uitzicht over zee.

Er is aan de andere kant van het eilandje ook een strandje met wat hangmatten en verder is er een bar, restaurant, bibliotheek (wel 1 hele kast) en een winkeltje. Bij het juiste getijde kun je hier ook naar de zandbanken aan de overkant zwemmen en een stuk wandelen. Er is ook nog het nodige aan ‘wildlive‘ te vinden zoals hagedissen, vogels, (coconut) krabben en vleermuizen (fruit bats). Als we dan toch een minpunt moeten noemen dan zijn het de vele Duitsers die hier zitten 😉

Reisblogs: