We hebben onze spullen terug :-)

Lokale datum/tijd: Vrijdag 5 oktober, 23:16

Vandaag gezien de tijd even een kort blogje.

We hebben vandaag welgeteld 4 duiken gemaakt (vandaar ook nu pas het blogje). Twee in de ochtend, één in de middag en een nachtduik. De derde duik vandaag was bij Big Fish Country, DE duikstek van de omgeving. We hebben hier enkele grijze rifhaaien gezien en de grote school barracuda’s waar de plek zo populair om is. De stroming was wel heel matig dus dat verklaart dat her niet overdreven veel groot spul zat. In de loop van de week nemen de verschillen in de getijden weer toe en daarmee ook de stroming.

Het goede nieuws is wel dat we ondertussen de beide koffers terug hebben 🙂 . Eigenlijk hadden we niet super veel zin in de nachtduik maar we stonden al op de lijst en het was meteen een goed moment om onze uitrusting te testen. De duik zelf was een beetje prut. Deze vond plaats rond de steiger bij het duikcentrum en op sommige punten was het slechts 1,5 meter diep. Het andere koppel, 2 Duitsers, waren ook best vervelend. Erg egoïstisch als het ging om het maken van foto’s. Er zat bijvoorbeeld een Bluering Octopus (zeldzaam!) die ze zo lang hebben lopen fotograferen dat Stefan niet eens meer de kans heeft gekregen om hem te filmen.

Tel daarbij op dat er ook nog wat stroming stond, onze brillen constant aansloegen en dat het water vergeven was van de groene alg (hebben ze sinds een maand of 4 last van) en je snapt dat het geen topduik was.  

Shrimp

Naderhand zijn we direct door  gegaan naar het restaurant voor het avondeten. De manager bood ons ook de optie om morgen tegen geringe kosten een upgrade van de kamer te doen. Er vertrekken wat gasten en er komt een ruimere / nieuwere bungalow vrij. We hebben besloten dit toch maar te doen. De airco in de huidige kamer functioneert erg matig en wellicht is dat daar beter. Een beetje extra ruimte voor de spullen kan ook geen kwaad. Het zal alleen wat verder lopen zijn naar de bar en het duikcentrum.

Morgen zal de eerste duik mijn 400e zijn 🙂 . En in de middag zal er weer een duik gemaakt gaan worden op Big Fish Country. We zijn benieuwd….

3 reacties

  1. 400 duiken, en je bagage terug. Dat vraagt om een feestje. Gefeliciteerd 😉

  2. Fijn dat de koffers terug zijn en nog een betere bungalow heel fijn en hopen dat daar geen kakkerlakken zitten grt

Reisblogs: