Voor mij is het voorbij, Stefan kan morgen nog 2 duiken maken als hij wil

Lokale datum/tijd: Donderdag 11 oktober, 8:30
Afgelopen nacht toch wat last gehad van met name m’n linkeroor en voor m’n gevoel is het alleen maar erger geworden (flink ontstoken misschien?). Ik heb nu bijna constant pijn en heb er een hard hoofd in dat er door mij tijdens deze vakantie nog gedoken kan worden.
Terwijl Stefan zicht vermaakt met duiken rommel ik een beetje rond bij de bungalow. Onze reiskleding heb ik een beetje geprobeerd uit te wassen zodat het weer enigszins te doen is voor de terugreis en verder heb ik wat foto’s en filmpjes gemaakt. In elk geval op de momenten dat het droog is, gedurende de ochtend vallen er een paar flinke buien. Daarnaast vermaak ik me ook prima met het lezen van een boek.
De eerste duik die Stefan maakt is voor hem een beetje een ergernis vanwege mededuikers (één in het bijzonder) en het feit dat hij met een luie gids mee moet die niets aanwijst. De tweede en derde duik gingen wat dat betreft een stuk beter. Hij ziet niet heel veel nieuwe bijzondere dingen maar wel weer de nodige schildpadden, nudibranches en nog wat ander macro spul.

In de middag ben ik er al wel achter dat duiken en voor mij echt niet meer in zit (verrek nu van de pijn 🙁 )dus ik haal alvast maar mijn cameraset uit elkaar. Dat wordt morgen weer een dagje relaxen met een boekje. Als het droog is en niet te hard waait kan ik alvast m’n duikuitrusting spoelen en te drogen leggen.
Ik heb ook begrepen dat we zaterdag waarschijnlijk niet vanaf Berau maar vanaf Maratua vliegen, dat zou goed nieuws zijn. Scheelt namelijk nogal wat reistijd met de boot, 30 minuten tegenover 3,5 uur. Voor de zekerheid zouden ze het hier nog even checken.

En gisteren vergeten te vermelden: Onderweg naar Kakakan / Sangalaki hebben we vlakbij de boot nog een flinke school dolfijnen gezien 🙂 . Altijd een leuke bonus.

Reisblogs: