Sightseeing in Balikpapan

Zaterdag 13 oktober

Vandaag vliegen we vanaf Maratua naar Balikpapan. Omdat er geen nieuwe gasten in onze bungalow komen kunnen we deze tot ons vertrek blijven gebruiken. Na de lunch vertrekken we met het overgrote deel van de gasten richting het vliegveld. De manager gaat ook mee, later blijkt omdat hij in Balikpapan naar de tandarts moet (de tandarts in Berau is hij niet over te spreken). Aangezien het vliegveld op Maratua nog relatief nieuw is en niet in de systemen staat wordt hier alles met de hand gedaan. We krijgen dan ook een mooie handgeschreven boardingpas. Op dit moment wordt er ook alleen nog op de zaterdag een heen-en terugvlucht uitgevoerd, daarom ook dat de meeste gasten op deze dag aankomen of vertrekken.

Uiteindelijk loopt de vlucht een half uurtje vertraging op maar verder verloopt de reis soepel. Gelukkig geen last gehad van m’n oren en in Balikpapan staat er deze keer wel iemand van het hotel ons op te wachten. Op de heenreis was hier iets niet goed gegaan en hebben we een taxi moeten nemen. In het hotel eten we als afsluiter op het gemak een hapje (de pizza is hier goed te doen) op het dakterras met een fraai uitzicht over de stad.

Zondag 14 oktober

De laatste dag van de vakantie moeten we de dag zien te overbruggen in Balikpapan, onze vlucht naar Jakarta vertrekt pas rond 19:45. Hier hadden we eigenlijk niet bij stil gestaan. Op advies van de Managers van Nabucco hebben we nog geprobeerd een dagtour te boeken naar Samboja, een Orang-oetang en Honingberen revalidatiecentrum. Helaas was dit al volgeboekt en moeten we het doen met een beetje door de stad slenteren en het bezoeken van shopping malls.

De kamer in het hotel mogen we tot 17:00 gebruiken dus halverwege de middag gaan we terug om nog even te douchen en we bestellen via de roomservice nog een hapje te eten. Rond 16:30 laten we ons maar naar het vliegveld brengen. Daar blijkt uiteindelijk dat ook deze vlucht weer een uur vertraging heeft. Gevolg is dat we minder dan een uur overhouden voor de overstap in Jakarta. Daar aangekomen worden we zelfs al opgewacht door iemand van Garuda. Gelukkig blijkt het uurtje voldoende en zelfs de baggage hebben ze nog weten mee te sturen (er mag na alle tegenslag ook best wat mee zitten).

Overall ondanks alle pech toch een prima vakantie gehad 🙂 . Misschien moeten we maar een keer terug gaan om het nog eens over te doen zonder al het gedoe 😉 .

Reisblogs: