Relaxed dagje, met privé boot voor het duiken

Lokale datum/tijd: Zaterdag 6 oktober, 18:09

Fijn om weer met onze eigen spullen te kunnen duiken. En we hadden het geluk dat er vandaag gedurende de gehele dag geen andere duikers waren. De meeste gasten zijn vertrokken en het andere koppel dat bleef heeft alle duiken overgeslagen. Privé boot voor ons tweetjes 🙂 .

De eerste 2 duiken waren niet echt spannend. Wel leuke dingen gezien zoals grote roggen, veel schildpadden en nog wat leuk macro spul. De koralen zien er overall ook goed uit. Na de tweede duik was onze nieuwe kamer klaar en konden we onze spullen over verhuizen. En wat een verschil… Deze bungalow is veel nieuwer, ruimer en de airco doet het beduidend beter. Goede keuze gemaakt 🙂 . Het andere stel wat over is gebleven op het resort heeft de tweede nieuwe bungalow naast de onze nu in gebruik genomen.

Na de lunch kunnen we weer gaan duiken bij Big Fish Country. Vandaag staat er al beduidend meer stroming dan gisteren en dat is te zien aan het aantal grijze rifhaaien. We zien er 6 tot 7 tegelijk, gisteren hebben we er maar een stuk of twee gezien. We zien ook nog een tweetal Spotted Eagle Rays maar die zijn te ver weg om vast te leggen met onze camera’s.

Na ongeveer een kwartiertje zwemmen we verder naar het tweede punt voor de Barracuda’s. Deze keer hangt de school boven de ‘krater’ in plaats van verder naar achteren richting de vaargeul. We haken onszelf vast op een ongebruikelijke plek dus geen last van andere duikers. Ook hier blijven we een klein kwartiertje hangen om de school te bekijken. Het ziet zwart van de Barracuda’s, honderden… niet normaal zoveel.

Nu is het wachten tot we om 19:00 aan tafel kunnen gaan en tot die tijd genieten we in de bar van een lekker koud biertje. Ondertussen is er wel weer een flinke groep (Duitsers) aangekomen dus morgen zal het helaas weer wat drukker zijn op de boten, maar deze dag hebben we alvast in de pocket.

Reisblogs: