Geslaagde (duik)dag gehad :-)

Lokale datum/tijd: Zondag 7 oktober, 18:20

We hebben een geslaagde dag gehad 🙂 .

Ook vandaag weer 3 duiken gemaakt. We voelen ons allebei prima en hebben tot op heden nog geen problemen gehad met onze oren. De eerste duik was wel ok, maar niet heel bijzonder. We zien we zoals bij elke duik schildpadden wat natuurlijk altijd tof is.

De tweede duik was een pareltje. Een opsomming van wat we hebben gezien:

  • Grijze rifhaai
  • Spotted Eagle Ray 
  • Barracuda
  • Zeeslang (de gids wist niet hoe snel hij uit de weg moest gaan)
  • Schildpadden
  • Een Frogfish
  • En Stefan ook nog een octopus

Veel beter dan dit kun je het niet krijgen. We zijn dus heel blij dat we die duik hebben gemaakt.

Na de lunch weer een duik gemaakt op Big Fish Country. We hebben deze keer de boot bijna voor onszelf, er gaat nog 1 andere duiker mee. Ook deze keer zien we weer een flink aantal Grijze rifhaaien en de school Barracuda’s. Het is best druk met andere duikers dus in het begin zien we vooral veel bubbels. Er is ook nog een asociale duiker die onder Stefan door gebanjerd komt om verder vooraan te komen. Jammer voor hem dat z’n rifhaak vast kwam te zitten… zwemmen dat ie deed zonder een centimeter vooruit te komen. We hebben ons kapot gelachen (mafkezen).

Uiteindelijk zijn we ook nog wat verder naar voren gezwommen, we hadden toch nog lucht zat, en hebben we nog even kunnen genieten van een beter uitzicht.

Tijdens ons verblijf hier hebben we 2 keer de dagtrip tegoed. De eerste gaan we morgen maken en de tweede woensdag. Dit zijn trips naar de eilanden Sangalaki en Kakaban. We gaan eerst snorkelen in een kwallen meer zoals we ook op Palau hebben gezien en daarna twee duiken maken op een locatie waar Manta’s zitten. Weer een keer wat anders dan de duiken hier in de buurt 🙂 .

Reisblogs: