Een ietwat matig begin van de vakantie

Lokale datum/tijd (Jakarta): Dinsdag 2 oktober, 11:03

Zo, het begin van de reis is gemaakt. Hopelijk is het verloop tot nu toe geen voorbode voor de rest van de vakantie. Op Schiphol ging het al mis. Net voor we wilde inchecken was er een korte stroomstoring waardoor het systeem voor de afhandeling van de bagage flink over de flos was. Koffers konden uiteindelijk wel worden gelabeld maar niet via de banden worden afgevoerd. Schijnbaar was het ook niet mogelijk in Balikpapan onze koffers op te halen maar moesten ze helemaal tot onze eindbestemming worden doorgelabeld. Dit betekent dat we onze koffers pas weer op woensdag terug zien.

Als het mee zit in elk geval… Door alle bagage perikelen liep onze vlucht al 2 uur vertraging op en net voor vertrek kregen we te horen dat nog zo’n 100 stuks bagage het niet tot in het vliegtuig hadden gehaald. Advies was dit te melden bij aankomst in Jakarta waarna ze (met een dag vertraging) worden nagestuurd. Voor de meeste passagagiers is dat geen optie omdat het merendeel doorreist naar andere bestemmingen (Jakarta wil je, zeker als toerist, nog niet dood worden gevonden). We zullen het morgen wel gaan zien.

Nu is het nog een paar uurtjes wachten in een lounge van Garuda voor onze volgende vlucht van 15:30. Als het goed is landen we dan rond 18:45 lokale tijd in Balikpapan op Borneo. Gelukkig kunnen we hier wat te eten en te drinken pakken en hebben we wifi.

En dan morgenvroeg nog een klein stukje door naar Berau. Het is te hopen dat we niet hoeven te wachten op gasten die op de laatste vlucht van Garuda zitten (ik meen dat die daar ergens rond 15:00 aankomt), anders wordt het tot die tijd weer rondhangen in de lobby van een hotel 🙁

Reisblogs: