Singapore

Lokale datum/tijd: Vrijdag 19 augustus, 22:05

Vanochtend in het resort op Lembeh hebben we nog even een experimentje met het ontbijt mee kunnen pikken. Een klant had geklaagd dat er niet genoeg keuze zou zijn dus konden we nu de dag ervoor kiezen uit een uitgebreider assortiment. Daarnaast moesten we aangeven hoe laat we zouden gaan eten. Deze eerste dag verliep nog alles behalve soepeltjes (Simon, de eigenaar, liep mee te helpen en gaf aan dat er een beetje paniek in de keuken was). Voor ons geen probleem want we hadden toch alle tijd. Het ontbijt zelf was wel echt super. Kwestie van een paar keer proberen en dan zal het vanzelf wel loslopen.

Enkele duikers zeggen nog even gedag voor ze op de boot stappen om te gaan duiken en daarna pakken we onze spullen verder in. Als dat is gebeurt betalen we onze rekening (ze hadden alleen de drankjes genoteerd, we hebben toch maar netjes aangegeven dat er 2 nachtduiken ontbraken en een souvenirtje). We hebben nog ruim een uur tot we rond 9:30 worden opgehaald en die vullen we door gezellig te kletsen met de eigenaresse. Echt een ouwehoer 🙂

De rest van de reis verloopt redelijk voorspoedig. Het vliegtuig vertrekt iets te laat waardoor we een kleine 20 minuten later dan gepland in Singapore landen. Geen probleem blijkt want onze chauffeur stond vast in de file en was ook wat te laat.

De drukte is wel weer even wennen, het contrast met Lembeh is echt gigantisch. Het hotel ziet er verder wel prima heel prima uit. We besluiten hier vlakbij een pizza te gaan eten. Lekker voor de afwisseling aangezien het op Lembeh zowel bij de lunch als bij het avondeten altijd rijst was. Het is wel even schrikken van de prijs, 2 pizza’s en 2 glazen bier kosten toch bijna € 50. Vooral het bier (bijna € 10 per glas) maakt het best duur. Het was gelukkig wel erg lekker.

Duur biertje
Duur biertje
Prima pizza
Prima pizza

Morgen willen we gaan beginnen met een bezoekje aan het aquarium, en tegen het einde van de dag willen we kijken of we het reuzenrad (geen idee hoe dat ding officieel heet) mee kunnen pikken. Een ritje schijnt ‘s avonds mooier te zijn dan overdag en dat kan ik me goed voorstellen.