Het einde komt langzaam in zicht

Lokale datum/tijd: Maandag 15 augustus, 19:00

We gaan al weer richting het einde van de duikvakantie maar met toch nog wel een aantal dagen te gaan willen we daar niet aan denken. Vandaag hebben we in elk geval een leuke duikdag gehad.

De eerste duik was op diepte erg frisjes, op sommige stukken 26 graden wat toch beduidend kouder aanvoelt dan 28. Wel weer veel leuke dingen gezien zoals een zeepaardje, Frogfishes en ik heb het geluk gehad zelf een Coconut octopusje te vinden. De tweede duik is nog beter. We zien een Stargazer, een flink aantal Frogfishes (waaronder ook 2x de Hairy variant), krabbetjes, garnaaltjes en aan het einde van de duik een Wonderpus octopus.

Stefan had geluk, gapende Hairy Frogfish

Wonderpus octopus(je)

Tussen de middag vertelt de eigenaresse van het resort dat ze met een aantal duikgidsen het visnet wat we gisteren tegen zijn gekomen hebben opgeruimd. Ze hebben het net in stukken gesneden en de boel verbrand. Goed om te weten dat er nu niet meer beesten in verstrikt kunnen raken.

Voor de derde duik wordt op het laatste moment een andere stek gekozen, bij de originele locatie staat schijnbaar te veel stroming. Het is de minste duik van de dag maar wederom wel leuk. We zien een Sepia, een Frogfish, enkele Mantis kreeften, Emperor Shrimps en aan het einde van de duik een tweetal Tiger Shrimps (hadden we nog niet eerder gezien, altijd mooi).

Emperor Shrimp en Nudibranch

Daarna het gebruikelijke riedeltje… we zijn weer te laat voor een plekje aan het zwembad maar lekker even indutten op een lounge bed is ook niet echt een straf.

Reisblogs: