De afgelopen twee dagen waren top

Lokale datum/tijd: Woensdag 17 augustus, 21:28

Zoals misschien al was opgevallen (of niet) heb ik gisteren geen moeite gedaan iets op het blogje te zetten. Niet omdat het een waardeloze duikdag was (in tegendeel) maar omdat we hadden besloten een nachtduik te maken en daarom pas laat klaar waren met alles.

De eerste duik gisteren begon al met meerdere Frogfishes, een Coconut octopus (gevonden door Stefan) en veel ander klein spul. Aan het einde van de duik werden we ook nog getrakteerd op een Mimic octopus. Een soort die we nog nooit eerder hebben gezien dus weer iets om van de lijst af te vinken.

Mimic octopus

Pygmee sepia

De tweede duik is eigenlijk maar matig, voor zo ver dat hier mogelijk is, maar de derde duik is helemaal top. We zien weer een Mototi octopus, Frogfishes en onze eerste Blue ring octopus. Beter kun je het bijna niet krijgen (en het is niet eens het seizoen voor octopussen).

Stefan voelt zich verder ook best goed dus besluiten we er vandaag, nu het toch zo lekker gaat, een nachtduik achteraan te plakken. De boot vertrekt rond 17:45 dus hebben we voor die tijd nog de meer dan genoeg tijd om de video lampen en flitsers weer op te laden. Op de boot zitten nog een zestal duikers, allemaal mensen van de “Nudi nerds” groep zoals ze zichzelf noemen. Zij maken elke avond nachtduiken.

Tijdens de nachtduik zien we niet echt heel bijzondere wezentjes, alleen aan het eind van de duik zien we een Boxer krabbetje. Weer iets nieuws om van het lijstje te strepen. Zoals beloofd zijn er na de duik warme handoeken, heerlijk 🙂 Terug bij het resort gaan we meteen maar door naar het restaurant voor het avondeten.

Boxer krab

Vandaag bleek dat de stijgende lijn van gisteren zich een beetje heeft doorgezet. We zien veel leuk spul zoals meerdere Flamboyant Cuttlefish, een Pygmee zeepaardje, Frogfish, twee Tiger Shrimps en verschillende octopussen zoals een Longarm, een Blue ring en een drietal “normale”. Die laatste waren echt flinke jongens.

Pygmee zeepaardje

Blue ring octopus

Na het duiken weten we voor de verandering weer eens plekje te bemachtigen in de jacuzzi waar we een beetje bijkletsen met 2 (bejaarde) dames uit Australië die onderdeel uitmaken van de Nudibrach groep. Ook na het eten is het erg gezellig met de (wat jongere) mensen van de Nudi groep die de nachtduik hebben gemaakt, we hebben in elk geval flink gelachen.

Morgen is het alweer de laatste duikdag… In de reispapieren staat dat we de laatste dag 2 duiken kunnen doen maar we hebben besloten ook de derde middagduik nog mee te pakken. Moet kunnen met de vlucht van 14:00 naar Singapore op vrijdag. De tijd is in elk geval weer voorbij gevlogen, heel jammer dat het er al weer bijna opzit 🙁

Eén reactie

  1. Fijn dat je toch nog heel wat nieuws heb gezien en ja het zit er inderdaad al bijna weer op geniet nog maar even van de laatste dagen. O ja ik heb ragna nog een appje gestuurd over de situatie thuis grt mam

Reisblogs: