Dag 3

Lokale datum/tijd: Donderdag 11 augustus, 21:31

Vandaag is het weer een warme en zonnige dag geweest. Wel weer vroeg op moeten staan (en dat noemen we dan vakantie) dus na de derde duik begonnen we al vrij snel een beetje in te kakken.

 

En dan het duiken zelf van vandaag:

Vandaag is een een leuke duikdag geweest, vooral de eerste 2 duiken waren super met twee Hairy Frogfishes (babies van minder dan 5 mm groot), meerdere Emperor Shrimps, Flamboyant Cuttlefish, Sepia’s, verschillende soorten krabben en garnalen waaronder een Zebra krab en een Hairy Shrimp. Die laatste hadden we ook nog nooit gezien. Het is altijd een beetje afwachten wat je aantreft als ze aangeven dat bepaalde critters voorkomen op een duikstek maar dit was wel weer een heel klein beestje. In eerste instantie had ik geen idee wat de gids nu zat aan te wijzen en zelfs toen ik het in de gaten had was er met het blote oog weinig van te maken. Gelukkig kunnen we op de foto’s beter terugzien waar we nu precies naar hebben gekeken.

Baby Hairy Frogfish

Flamboyant Cuttlefish

Tussen de duiken door relaxen we wat, beetje lezen, beetje pootje baden in de jacuzi… gewoon rustig aan. Ook de derde duik daarna was prima. Niet echt hele bijzondere wezentjes gezien maar we hebben ons prima vermaakt.

Krabbetje

Na de duik hebben we wederom besloten even gebruik te maken van het zwembad. Toen het er niet was hebben we het niet gemist maar het is toch wel lekker dat die mogelijkheid er nu wel is.

Morgen komt er een grote groep aan met mensen die alleen maar Nudibranches willen zien, het resort zit dan ook meteen vol. De teller staat tot nu toe voor ze op +/- 525 unieke soorten bij Lembeh (ze komen hier al een paar jaar), de doelstelling is de 550 aan te tikken aan het einde van deze trip. Lijkt mij persoonlijk nogal een uitdaging maar wie weet…

Eén reactie

Reisblogs: