En toen was het al weer zaterdag

Lokale datum/tijd: Zaterdag 8 augustus, 18:20

We worden ondanks alle inspanningen van gisteren redelijk fit wakker en de pijntjes vallen best mee. Vandaag is er voor het duiken zoals beloofd ook weer Nitrox beschikbaar. De flessen zijn wel wat te laat (ze moesten nog worden gevuld) dus uiteindelijk vetrekken we pas rond 8:30 in plaats van 8:00. Op zich geen probleem, tijd zat. Vandaag duiken we weer langs de noordkant van het eiland dus we hoeven niet al te lang te varen.

De eerste duikstek staat niet op de kaart maar ligt redelijk dicht naar de oostelijke punt van het eiland toe. De stroming in ten opzichte van gisteren weer een stukje minder wat toch iets prettiger duikt. Het is rustig op de boot, slechts 5 gasten inclusief onszelf, dus er wordt in 2 groepen gedoken. Onder water worden we aan het begin van de duik al vrij snel ingehaald door de tweede groep. Stefan en ik zwemmen ietsje achter de hele kudde aan waardoor we helaas een Mola Mola mislopen… Er wordt een hoop kabaal gemaakt en we zwemmen zo snel als we kunnen naar voren maar de Mola Mola is al weer met de noorderzon vertrokken. Balen 🙁 .

Weer een krabbetje.

De rest van de duik is wel ok, meer van hetzelfde. Ons derde groepslid van vandaag is weer een figuur apart. Een stuiterbal inclusief compact camera en een safety stop doet hij niet aan. Hij zit al weer bijna aan boord als wij boven komen. Ook bij het te water gaan begint hij zijn duik meteen zonder ook maar even een ok signaal richting de bemanning te geven.

Orang Oetan krab nummer zoveel.

De tweede duik maken we op een locatie die we al eerder hebben gehad een klein stukje verderop. Nu staat er bijna helemaal geen stroming dus kunnen we mooi wat meer foto’s en video’s maken. Verder weer meer van hetzelfde (het rif strekt zich uit over de gehele noordkant van het eiland maar ziet er eigenlijk op alle plekken min of meer hetzelfde uit).

Soort puffer vis.

Al met al een niet heel spannende duikdag. De andere duikers zullen nog een derde duik gaan maken in de loop van de middag. Zelfs al we hiervoor tijd hadden gehad dan zouden we dit waarschijnlijk niet doen… Morgen weer het gebruikelijke riedeltje Manta Point en Crystal Bay, hopen dat de Mola Mola zich daar nog een keertje wil laten zien.

Na de lunch is het weer tijd voor surfles nummer 2. Vandaag lenen we toch maar de vestjes met lange mouwen en ik krijg een super sexy legging met bloemetjes patroon mee om m’n benen te beschermen. Stefan wil eigenlijk niet eens meer naast me lopen. Er zijn behoorlijk wat beginnende surfers aanwezig dus we zijn niet de enige kneusjes.

We liggen ergens tussen 14:30 en 14:45 in het water. We hoeven vandaag geen oefeningen meer te doen dus we mogen meteen aan de slag met de golven. Vandaag hebben Stefan en ik gezamenlijk een instructeur, wel zo fijn. We mogen om de beurt proberen waardoor je tussendoor toch een beetje rust krijgt. Verder gaat het bij ons allebei al stukken beter als gisteren, geen wasmachine en zoute holtes meer en we blijven ook regelmatig een tijdje op de surfplank staan. Naderhand voelen we ons ook beter als gisteren 🙂 . De laatste golf pakken we gezamelijk. We blijven allebei een tijdje naast elkaar staan zonder botsingen of andere ongelukken, valt niet tegen na 2 dagen les.

Mogen zullen we een dagje rust nemen omdat we dan vanwege de meer afgelegen locatie van de duikstekken ook later terug zijn bij het resort. De dag erna vertrekken ze in de ochtend om te gaan surfen vanwege het getij… waarschijnlijk was dit dus onze laatste les maar het was super leuk om een keer gedaan te hebben!

Dadelijk maar weer langs het strand ergens een restaurantje opzoeken en een hapje gaan eten onder het genot van een lokaal biertje 🙂 .

2 reacties

Reisblogs: