De bijna laatste dag

Lokale datum/tijd: Maandag 10 augustus, 15:00

Vandaag zal niet een heel uitgebreide blog worden.

Gisteravond hebben we nog een beetje rond gelopen door het stadje om een beetje rond te kijken en nog wat foto’s te maken. Daarna hebben we weer lekker in een tentje aan het strand gegeten.

Tempel

Kerkhof (vermoedelijk voor het plebs want we hebben we nettere varianten gezien).

Vanochtend begint de dag zoals gebruikelijk met het ontbijt waarna we het percentage zuurstof in onze Nitrox flessen weer analyseren. We vertrekken redelijk bijtijds richting de eerste duikstek, Buyuk. De boot zit behoorlijk vol vandaag, het is een beetje zoeken naar een plekje. Gelukkig zijn we wel weer de eerste groep die het water in mogen en vandaag duiken Stefan en ik met z’n tweeën. Wel zo prettig.

De duik zelf is niet heel spannend. We beginnen behoorlijk diep, rond de 30 meter, waar we een ongeveer een kwartier rond hangen voor we langzaam wat ondieper gaan. We hopen een Mola Mola te spotten maar vandaag hebben we hier geen geluk. Naar het einde van de duik zien we nog wel 2 Napoleons. De rest is de moeite van het vernoemen niet waard.

Weer een keer een duikje met het volgelaatsmasker.

De tweede duik is een beetje meer van hetzelfde. Het stroomt nu ietsje harder en we blijven verder wat ondieper maar op een Scorpion Fish en wat Nudibranches na zien we weinig interessante dingen. Stefan ziet nog wel een Mantis Shrimp, hier heb ik glad langsheen gekeken.

Koraal

Morgen al weer onze laatste dag duiken… Hopelijk zien we nog een keertje een Mola Mola maar we hebben er een beetje een hard hoofd in. Verder is het de rest van de middag weer een beetje relaxen aan het zwembad. Gezien de temperatuur wel zo fijn, het is erg warm. Te warm om in de zon te zitten.

Reisblogs: