Dag 2

Lokale datum/tijd: Maandag 3 augustus, 14:45

Gisteravond hebben we weer lekker gegeten in een restaurantje aan het strand, Stefan heeft pizza op en ik zoet/zure vis met rijst. Het eten hier is in elk geval ook erg goed 🙂 .

Vandaag staat de eerste duik gepland bij Crystal Bay, een locatie waar regelmatig Mola Mola’s worden gezien. De tweede duik staat gepland op een iets minder bekende duikstek, genaamd Mangrove. Iets na 8 uur vertrekken we weer gezamenlijk richting de boot. Vandaag zitten we op dezelfde boot als gisteren genaamd “Freedom”, deze is net ietsje beter dan de andere boot die ze hebben.

Bij de briefing voor Crystal Bay wordt al aangegeven dat het water koud is. En inderdaad, we bevriezen zo’n beetje. De watertemperatuur hier is toch 4 graden kouder dan bij de duikstekken die aan de noordzijde van het eiland liggen, namelijk 21 – 22 graden. Hadden we nu maar onze 7mm pakken meegenomen. We maken toch nog en duik van bijna een uur maar daarna zijn we er ook wel klaar mee. De eerste groep heeft een Mola Mola gezien, wij zien op wat klein spul na weinig bijzonders.

Visjes...

Een aantal Nudibranches.

Helaas is het ook best bewolkt dus hebben we niet echt de gelegenheid om tussen de duiken door op te warmen. De tweede duik vindt plaats op een locatie waar het water gelukkig wat warmer is en waar ook veel wordt gesnorkeld. Er liggen behoorlijk wat bootjes die zijn afgeladen met groepen snorkelaars.

Ik heb alleen een fles mee met daarin slechts 160 bar in plaats van de gebruikelijke 190 / 200. Dit verkort de duiktijd toch wel enigszins. Stefan vindt dit verder niet echt een probleem want hij heeft het nog kouder dan ik. Verder is de duik wel ok, voor wat betreft het koraal en de vis een beetje vergelijkbaar met Egypte. Na de duik blijkt dat ook vandaag het strand niet kan worden bereikt, we moeten daarom weer eventjes wachten op een busje.

Klein krabbetje.

Terug bij het resort spoelen we ons even af waarna we gaan lunchen. Er loopt een puppy rond die om eten aan het schooien is. Een van de andere gasten is een beetje bang van het beestje, grappig om te zien hoe hij nog net niet op de tafel gaat zitten 🙂 . De rest van de middag is het weer een beetje relaxen. De zon komt nu ook af en toe door wat de temperatuur meteen aangenamer (soms zelfs heet) maakt. Stefan heeft wat hoofdpijn en voelt zich niet helemaal 100%, hij gaat daarom eerst nog een tijdje op bed liggen.

Morgen staat de eerste duik gepland bij Manta Point en de tweede duik zal nogmaals bij Crystal Bay zijn… dit betekent 2 keer een duik met een temperatuur van rond de 22 graden. Daar zien we wel een beetje tegenop 🙁 . Hopen dat we wat meer zien dan vandaag om de kou een beetje te compenseren.

Eén reactie

  1. 22gr is inderdaad niet warm misschien daardoor niet lekker hoop dat het gauw over is grt

Reisblogs: