Vandaag central Komodo

Lokale datum/tijd: Donderdag 31 juli, 21:14

Vandaag weer vroeg uit bed (rond 5:45) om op tijd op het duikcentrum te zijn. De boot zit dit keer helemaal vol. Er zijn ook 5 gidsen aan boord waaronder zelfs de eigenaresse van de duikschool. Alle duikers van gisteren zijn ook weer aanwezig, behalve de Belg. Deze keer zijn er ook een aantal Nederlanders en een Spanjaard bij.

Om 9:27 maken we de eerste duik bij Tatawa Kecil. Stefan en ik duiken deze dag met ons tweeën en met dezelfde gids als gisteren, Menno. Aangezien het rustige duiken zijn zonder stroming kunnen we op het gemak foto,s en video,s maken. Wel even een verademing ten opzichte van gisteren. De eerste duik zien we een aantal schildpadden, een scorpion leaffish en zelfs een blacktip shark. Stefan heeft deze mooi op film (dit was ons nog nooit gelukt), maar helaas was ik er te laat bij met mijn camera.

Na een uurtje aan de oppervlakte kunnen we beginnen met de tweede duik bij Siaba Kecil. Deze duik is qua leven niet heel erg indrukwekkend (wel heel veel vis en enkele schildpadden), maar het koraal is prachtig. Net als gisteren kunnen we na deze duik lunchen en relaxen. Even genieten van het zonnetje (tot nu toe heeft deze onafgebroken geschenen) 😀

Koraal bij Siaba Kecil

De derde duik maken we bij een duikstek genaamd Mawan. Hier bevindt zich ook een Manta poetsstation dus met wat geluk zie je hier Manta’s. Voor ons is het vrijwel meteen raak als we het water in gaan. Eerst een bijna-botsing met een schildpad (het arme beestje…) en vrijwel meteen daarna komt er een Manta voorbij. We zien ook nog een tweede passeren maar waarschijnlijk was dit dezelfde.

Daarna is het even wat minder, dood koraal en zandbodem. We zien nog wel een whitetip maar pas op het einde van de duik is het weer echt feest. Er zwemt een tweetal Manta’s voorbij en daarna zien we er nog eentje op het poetsstation een stukje terug. Wanneer we de safety stop op 5 meter aan het maken zijn (duiktijd al meer dan 60 minuten) komt en nog een Manta op hetzelfde poetsstation een klein showtje weggeven. Helaas zitten we dan al aan de oppervlakte dus geen mooie foto’s van onderen kunnen nemen. Toch blijft het prachtig om te zien.

Manta bij Mawan

De meeste duikers zijn al weer aan boord maar een aantal mensen gaan toch terug het water in om snorkelend de Manta bekijken.

Morgen maken we maar twee duiken. In plaats van een derde duik gaan we Rinca bezoeken om de Komodo varanen te zien. We zijn benieuwd 🙂

Vandaag gaan we, aangezien het restaurantje bij het hotel dicht is,in de stad iets eten. Er zit een Italiaans restaurant vrijwel direct naast het duikcentrum wat goed zou moeten zijn. Pizza in plaats van rijst 🙂 Het eten smaakt prima maar we zijn opgevreten door de muggen (die zitten hier echt overal). De volgende keer dus niet vergeten een flesje DEET mee te nemen.

Eén reactie

  1. Kunnen wij ons flesje DEET weer meenemen naar Gambia. Fijn om te horen dat het de moeite waard is om zo ver te gaan hoop dat je snel wat meer fotos en een video plaatst verder groetjes van opa en oma (vraagt iedere dag of jullie er al zijn) zodra ze hierkomen laten we alles zien gr pap en mam

Reisblogs: