Vandaag 4 duiken gemaakt

Lokale datum/tijd: Maandag 11 augustus, 21:57

Vanochtend worden we, ondanks het korte nachtje gisteren, toch weer rond 6 uur wakker. Een wekker gaan we hier waarschijnlijk niet nodig hebben. Gedurende de nacht hoor je ook constant het geluid van de zee, vissen en het leven in de bossen achter de hutten. Ook in de kamer zelf kruipt van alles rond zoals Gekko’s en flinke torren. De klamboe houdt de beestjes gelukkig wel bij het bed vandaan.

Iets na 7 uur gaan we richting het ontbijt. Het eten hier is erg goed en ook gevarieerd. Na het ontbijt lopen we rond 7:45 richting het duikcentrum waar de boot om elke ochtend om 8 uur vertrekt. De enige andere duikers op de boot zijn de Italiaan die gisteren tegelijk met ons is aangekomen en de twee gidsen. Stefan en ik hebben onze eigen gids, Andy. De eerste duik is (een beetje een suffe) checkdive. Het rif is niet zo heel bijzonder en eigenlijk zien we ook geen aparte of nieuwe dingen. Het is ook vooral macro spul dus eigenlijk kan ik niet veel met mijn groothoek lens.

Na deze duik vaart de boot naar een nabijgelegen dorpje. Hier kunnen we op de steiger even genieten van wat te drinken, stukjes fruit en wat zoetigheid zoals donuts. Er zijn ook een aantal kinderen aan het spelen en als wij zijn uitgegeten mag ik wat we over hebben aan de kinderen geven. Leuk om ze zo te zien genieten van de donuts en cakejes.

Na een uurtje aan de oppervlakte kunnen we de tweede duik gaan maken. Het rif waar we stoppen ligt min of meer in het verlengde van die van de eerste duik. Wederom dus niet heel bijzonder. Stefan ziet nog wel een blacktip voorbij komen (de rest, waaronder ikzelf, zijn net een white coral shrimp aan het bewonderen en missen de haai). Eenmaal terug aan boord varen we terug naar het resort voor de lunch. We hebben voldoende tijd aan de oppervlakte om op het gemak een hapje te eten en om de lens van mijn camera te wisselen naar macro.

Nudibranch (best een flink beestje)

Rond 14:15 lopen we terug naar het duikcentrum voor de middagduik. We zijn de enige die vandaag deze duik maken. We varen naar House Reef 2 welke net aan de andere kant van het eiland ligt (5 minuten lopen, ook een mooie plek schijnbaar om te snorkelen). De duik zelf is eigenlijk best aardig. Het koraal is gemiddeld te noemen maar we zien genoeg leuke beestjes zoals Mantis Shrimps, garnaaltjes, een schildpad en zelfs een Giant Stingray (hij was echt groot). Als we naar de kamer lopen zien we een stuk of 6 blacktip haaitjes zwemmen, super!

Garnaaltje

Scorpionfish: deze zat er mooi voor tot Stefan hem bang maakte met zijn lampen...

Stefan en ik besluiten om na de derde duik ook nog de sunset dive te doen waarbij we Mandarijnvisjes zien. Ze houden niet heel erg van licht dus deze ronde geen foto’s of film gemaakt. Volgende keer doen we dit toch maar wel… filmen met de lampen is niet te doen maar flitsen blijkt uit onze eerdere ervaringen niet echt een probleem te zijn.

Vis tijdens de sunset dive

Na deze duik zijn we meteen aangeschoven bij het avondeten waar we gezellig hebben zitten kletsen met de managers van het duikcentrum (een Australische en Italiaan) en een Zwitsers stel. Morgen gaan we met een trip mee naar Fam… wereldberoemd voor het duiken maar ook het uitzicht vanaf het eiland (zul je ook zien als je google zoekt). Als we de verhalen mogen geloven is het duiken daar stukken beter dan de plekken waar we vandaag zijn geweest 😀

Eén reactie

  1. Geen berichtje van dinsdag en we zijn zo nieuwsgierig naar paradise island hoor het woe wel weer gr pap en mam

Reisblogs: