Tweede en al weer laatste dag duiken hier

Lokale datum/tijd: Vrijdag 8 augustus, 19:14

Vandaag hebben we weer, net als gisteren, 3 duiken op de planning staan. We beginnen wederom om 8 uur (geen probleem aangezien we vanzelf rond 6:30 wakker worden). Bij het ontbijt regelen we meteen nog even de excursie voor morgen naar Tangkoko National Park. Hier gaan we hopelijk Tarsiers in het wil zien (en niet als op de Filippijnen in gevangenschap).

De eerste duik gaan we op verzoek van een van de andere gasten naar Similan Island. Een klein eilandje ten noorden van Bunaken waar het duiken heel mooi zou moeten zijn. Het is wederom een walldive… wel mooi inderdaad maar toch niet echt ons ding. Ook valt het op dat er niet echt hele grote scholen vis in deze regio zitten. Hier is iedereen het wel over eens. We zien vooral heel veel Nudibraches tijdens deze duik, en aan het einde nog een kleine whitetip die tussen de rotsen ligt te rusten.

Nudibranch nummer 99

Nudibranch nummer 100

Alvorens we aan de tweede duik kunnen beginnen varen we eerst terug naar het resort. Iemand heeft zijn spullen niet goed gecontroleerd en kwam tot de conclusie dat zijn duikpak niet aan boord was (handig, een controle voor je vertrekt…). Daarna maken we de tweede duik weer in Bunaken National Park. Tijdens deze duik weer veel Nudibraches, verder eigenlijk geen apart macro spul. We zien wel vier flinke schildpadden, altijd mooi :–D

Na deze duik varen we weer terug naar het resort voor de lunch. Het eten is wederom prima. Er komen nog twee Nederlandse dames aan tafel zitten en een van de gidsen. Een Zwitserse dame die bezig is om Divemaster te worden. Erg gezellig 🙂 Hier zien we regelmatig dat vreemde mensen bij elkaar aanschuiven en gezellig verhalen uitwisselen.

De derde duik (voor mij nummer 300!) wordt weer een “muck” duik. Weer rustig aan rondscharrelen en naar kleine beestjes zoeken. Dit is met stip de beste duik van de dag. We zien Leaffishes, garnaaltjes, een kleine Langoeste, Nudibrach en nog veel meer 🙂 Ook de mensen zonder camera vonden het erg leuk.

Kleine Langoeste... mooi en grappig beestje

Lionfish, meestal draaien ze hun kop weg maar deze bleef goed zitten

Terug op de kamer is het weer de cameraspullen schoonmaken en laten drogen. Onze duikspullen worden gespoeld en morgen in het zonnetje gehangen om te drogen. Daarna brengen ze alles netjes naar onze kamer.

Morgenvroeg vertrekken we rond 9:30 richting Tankoko. Onderweg krijgen we lunch waarna de jungle wandeling begint (het zou een gemakkelijke tocht moeten zijn van een uurtje of 2). We zijn benieuwd wat we allemaal gaan zien.

En nu op naar het buffet voor het avondeten…

Eén reactie

Reisblogs: