Een dagje Flores verkennen

Lokale datum/tijd: Maandag 4 augustus, 22:14

Onze laatste dag Komodo. Vandaag gaan we de omgeving wat verkennen met een chauffeur. Deze komt een half uurtje te laat maar aangezien we in Indonesië zijn (iets minder stipt dan Nederland) wachten we het rustig af.

We komen er al snel achter waarom er vanuit het hotel trips worden georganiseerd die 3 of 4 dagen duren. Onze eerste stop bij de waterval is ongeveer anderhalf tot 2 uur rijden. Er wordt ook flink gewerkt aan de weg en op sommige stukken ontbreekt deze zelfs nog. Het binnenland ziet er toch ook wel heel anders uit dan het levendige havenstadje Labuan Bajo.

De chauffeur blijkt niet degene te zijn die ons naar de waterval brengt, dit is een local die (denken we) zo een mooi centje kan bijverdienen. Eenmaal bij het beginpunt is het nog een flink stukje door de jungle wandelen (half uurtje naar het dal beneden en uiteindelijk ook weer een half uur terug). Onderweg zien we ook nog een aantal rijstvelden.

De waterval zelf is zeer de moeite waard! We mogen zwemmen maar het water voelt behoorlijk koud aan dus we bekijken de omgeving vanaf de kant. Het valt sowieso 100% mee met de warmte in het binnenland. Het is ook best bewolkt, misschien wel zo prettig.

Waterval, de toch naar beneden en terug waren toch wel de moeite waard

Uitzicht vanaf de waterval

Op de weg terug is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken bij een Indonesisch vrouwtje wat daar woont. Op zich wel zo prettig om nog even te zitten voor we aan de klim naar boven beginnen. Dit aanbod slaan we dus ook niet af.

Kopje koffie (of eigenlijk een kopje suiker met een snufje koffie)

Kopje koffie op de terugweg vanaf de waterval

Eenmaal terug bij de auto is het even op adem komen (voor mij in elk geval, Stefan heeft weer meer last van de spieren in zijn benen). Daarna rijden we nog een uurtje door naar een dorp waar we kunnen lunchen. Bij deze tussenstop zien we ook flink wat andere toeristen. Verder is het maar een beetje een “ranzige” aangelegenheid (vooral de toilet…).

Na de lunch is het nog een klein stukje doorrijden na onze laatste stop blijkt. Op een gegeven moment vraagt onze chauffeur of we foto’s willen maken. Onze eerste reactie is “laat maar zitten”, maar als hij wil keren blijkt dat we al bij de tweede bezienswaardigheid zijn aangekomen.

De rijstvelden stellen helaas wat teleur en zien er eigenlijk niet anders uit dan de andere rijstvelden die we verder al in Indonesië en de Filippijnen hebben gezien. De kinderen op het speelplein aan de overkant zijn leuker… Zij vinden ons ook wel heel interessant. Ze willen maar wat graag op de foto en ze spreken ook een paar woordjes Engels. Knap als je bedenkt dat ze dat op deze kleine lokale schooltjes niet leren.

Rijstvelden, de zogenaamd bijzondere spinnenweb vorm ontgaat ons een klein beetje

Daarna begint de reis terug van ongeveer tweeënhalf uur naar Labuan Bajo. Tijdens deze rit krijgen we de eerste regenbui op ons dak. Wanneer we weer bij het hotel aankomen is het echter al weer droog.

Vanavond hebben we lekker pizza (frutti di mare voor mij en een inferno voor Stefan) gegeten bij de beste Italiaan in de stad. We hadden niet gereserveerd maar konden gelukkig nog net een plekje bemachtigen. Daarna hebben we nog wat souvenirs gekocht; onder andere een houten Komodo varaan voor bij de rest van de collectie.

De koffers zijn al weer zo goed als gepakt. Morgenvroeg vertrekken we rond 7:00 naar het vliegveld, onze vlucht naar Bali vertrekt om 8:30. Morgen en overmorgen bekijk ik even of het interessant genoeg is om iets op het blogje te schrijven, reisdagen zijn eigenlijk niet zo heel spannend 😀

4 reacties

  1. Hoi hoi
    Leuk al de belevenissen te lezen,heel boeiend te en nog mooie duikdagen
    Veel duik plezier Grt

  2. Boeiend, vooral de rijstvelden. Ik denk dat ik dat hierachter met het weiland ook eens ga doen 🙂

  3. O ja voor stefan joost zit op schema elektriek in huisje in orde nu nog buiten

  4. Eerste etappe achter de rug zag inderdaad 2dagen reizen voor de boeg ben benieuwd naar de 2e etappe goede reis en we lezen het wel weer groetjes van opa en oma

Reisblogs: