Nog meer wrakduiken en de hot spring

Lokale datum/tijd: Zondag 26 februari, 19:22

Vandaag wederom gekozen voor de vroege duik van 7 uur.

Het maakt voor wat betreft de drukte echt heel veel uit of je vroeg of net iets later gaat. Plan voor morgen is ook om in Barracuda Lake te gaan duiken en daar moet je zeker heel vroeg zijn… als we niet om 7 uur gaan dan beland je in een chaos aan snorkelaars en andere duikers. Barracuda Lake is een heel helder meer met weinig leven en hoe dieper je duikt hoe warmer het wordt.

Vandaag wel twee leuke wrakduiken gemaakt. De eerste hadden Stefan en ik de vorige keer al gedaan maar deze keer nemen we wel een heel andere route door het wrak. Dit maakt het toch wel heel interessant. De tweede duik was meer een rifduik met aan het eind een grotendeels vergaan wrak. Deze lag dicht onder het oppervlak waardoor hij wel heel mooi was begroeid. Nadeel was dat het ook een populaire snorkel locatie is dus veel zwemvestjes en gehannes aan de oppervlakte.

Tijdens de eerste duik kom ik er wederom achter dat binnenin fotograferen echt heel lastig is. Er is doorgaans best wat ronddwarrelend stof wat met de flitsers geen succes is, dan maar wat meer foto’s buiten het wrak.

Na de lunch zijn we met z’n allen naar de hot spring gekajakt. Een pooltje tussen de mangroven waar het water wel 40 graden kan worden. De vorige keer dat Stefan en ik we waren hadden we het rijk voor onszelf. Nu is er een familie Filipino’s een feestje aan het vieren en ze gaan graag met ons op de foto. Als ze zijn vertrokken blijven we nog eventjes genieten van het warme water waarna we op het gemak weer richting het resort gaan. Het is al een aantal dagen erg kalm op zee, helaas was vandaag anders: meer wind en golfslag. Vooral de weg terug is best een uitdaging.

Nu voor het eten is het weer een potje poolen onder het genot van een biertje. Echt vakantiegevoel 🙂

Reisblogs: