Lokale duik

Lokale datum/tijd: Maandag 6 maart, 21:56

We kunnen uitslapen vandaag maar Stefan en ik zijn gewoon om half 7 wakker. Om 8 uur gaan we toch maar alvast ontbijten ook al hadden we rond 9:30 afgesproken. We gaan pas rond 11 uur duiken dus de rest wilde ook graag uitslapen.

Helaas is de zee rond het eiland ook vandaag nog erg ruw dus we kunnen alleen Lighthouse of Dakit Dakit kiezen. Deze hebben we beide al gezien. Beetje teleurstellend. We gaan voor Lighthouse aangezien we daar nog niet overdag zijn geweest.

De duik zelf is een soort van ok te noemen. Helaas weer geen foto’s. Deze keer zit de aansluiting van de flitser niet goed en zonder flitsers fotograferen is geen doen. We zien wel wat leuke dingetjes maar niet echt heel bijzonder dus wat dat betreft is het geen ramp. Aan het eind van de duik zijn we Maurits en Ton wel kwijt (zicht was niet super), maar die redden zich wel weten we. En inderdaad, zij zijn net aan boord als wij boven komen.

Na de duik doen we nogmaals een rondje eiland met Rick en Daniëlle. Deze keer willen we de vuurtoren bekijken. Dit zou ruim een half uur wandelen moeten zijn. Uiteindelijk krijgen we hem gevonden met wat aanwijzingen maar wel via wat avontuurlijke jungle paadjes en een klim. De weg richting het strand aan de andere kant van het eiland (we zitten daar dan vlakbij) is wat typisch. We moeten bijna door iemand zijn woonkamer om op een weg te komen. Wel grappig.

Op het strand bestellen we een vers kokosnoot drankje bij een lokale inwoner. Dit smaakt nog best goed. Daarna gaan we proberen een weg cabaf het strand naar een hoofdweg te vinden. We komen uiteindelijk door een dorp wat toch beduidend minder toeristisch aanvoelt dan dat aan de andere kant van het eiland. Wel heel leuk. Vooral de kindjes zijn soms heel brutaal en ergens toch ook wel een beetje verlegen. Er staan verder nog wel een hoop golfplaten huisjes die schijnbaar 10 jaar geleden na de orkaan als noodwoning zijn neergezet. Dat mensen zo kunnen leven…

We gaan in de avond weer eens bij een ander tentje uit eten. Het toetje is wel een uitdaging. We moeten een aantal restaurants af om er één te vinden die ook ijs serveert. Het toetje was wel zeer de moeite waard.

Morgen staat de trip naar Gato Island weer op de planning. Fingers crossed dat deze nu wel door kan gaan.

Reisblogs: