Laatste dag duiken

Lokale datum/tijd: Woensdag 1 maart, 18:02

Gisteravond hebben we alvast de extra spullen klaargelegd die we nodig gaan hebben bij de duik van vandaag (zoals onze stage kit en ademautomaat). Na het ontbijt gaan we op het gemak onze spullen klaarzetten.

Op de boot krijgen we een korte briefing. We hadden al besloten dat Maurits en Ton met de gids mee te laten gaan dus zij worden apart ook nog even gebriefd. Stefan en ik spreken af dat hij de lijn legt en ik deze ronde met de Gopro filmpjes schiet.

Zodra we in het water onze stage hebben aangeklipt dalen we af langs de lijn die ze gisteren hebben gelegd. Stefan ik kijken even rond in het eerste ruim waarna we richting de boeg van het schip zwemmen. Onderweg kijken we in een aantal kamers en we gaan met lijn wat verder een ruim in. Al met al valt het allemaal best mee, de horrorverhalen waren vele malen erger dan de werkelijkheid.

Je ziet wel dat er op dit wrak veel minder wordt gedoken. Meer koralen bij de ingangen en binnenin ligt nog meer rotzooi zoals kabels. Het is echt wel één van de mooiere wrakken die we hier gezien hebben.

We zwemmen helemaal door tot de boeg waarna het sowieso tijd is om om te draaien en wat ondieper te gaan. Uiteindelijk heb ik 27 minuten deco op 6 meter (saai). Stefan heeft zo’n 10 minuten minder wat dan wel weer een beertje vreemd is, maar uiteindelijk zijn we bijna tegelijkertijd klaar. Ook Rick en Daniëlle hebben een verglijkbare deco dus we hangen daar een beetje met z’n vieren steen, papier, schaar te spelen. Je moet wat.

Na de duik spoelen we het ergste zout van onze spullen waarna we ze bij de hut te drogen leggen. Verder wordt het weer een middagje lamballen. We doen een dutje in onze hangmat, ik haal alvast mijn onderwaterhuis uit elkaar en daarna is het tijd voor happy hour in de bar. Gezellig mixdrankjes drinken.

Reisblogs: