Vandaag ook alle duiken gemaakt, gewoon omdat het kan

Lokale datum/tijd: Woensdag 25 september, 21:30

Eigenlijk hebben we niet echt een super spannende dag gehad. Gewoon lekker gedoken en daarom ook weer alle 4 de duiken gemaakt.

De eerste duik is bij het eiland aan de overkant van het resort. We zien een waaier met een drietal pygmee zeepaardjes. Deze bevindt zich best op diepte, 25 meter. Om die reden wordt van tevoren afgesproken wie eerst foto’s mag maken (de mensen die duiken met lucht) en wie volgt. Omdat we vanaf vandaag zijn gaan duiken met nitrox kunnen we een aantal keer proberen. Verder zien we een drietal frogfishes waarvan 2 grote (giants). Het zicht is matig maar voor macro is dat niet echt een probleem.

Na een uurtje pauze op de boot is tweede duik is een klein stukje verderop. Het zicht is nog beroerder (ik waan mezelf vandaag een paar keer in de put van Drunen) dus moeten we elkaar iets beter in de gaten houden. Tijdens deze duik zien we onwijs veel slakken (nudibranches). Vooral veel kleintjes, denk aan zo’n 5 millimeter groot.

De derde duik is op een andere locatie maar het zicht wordt niet echt beter. Waarschijnlijk heeft het te maken met de vele regen die hier vorige week is gevallen. Het is wederom een muck duik dus vooral veel zandbodem om af te speuren. We zien in elk geval twee zeepaardjes, een octopusje en een mantisje met eieren. Het is echt nog een klein beestje. Nooit geweten dat een mantis van dat formaat al met eitjes kan rond sjouwen.

Frogfishje

De avondduik is deze keer niet op het huisrif maar iets verder weg. Stefan en ik zijn met z’n tweeën wat op zich we relaxed is. We zien allerlei critters (sepia, krabbetjes, nudibranches) maar niet echt iets bijzonders. Na de duik het gebruikelijke riedeltje: douchen, avondeten en dan door naar de bar voor een koude “Red Horse”.

Morgen alweer de laatste dag duiken hier. Benieuwd of we nog iets speciaals gaan zien ook al is het geen hoogseizoen 🙂

Reisblogs: