Het dreigt weer “zo’n” vakantie te worden…

Lokale datum/tijd: Zondag 29 september, 22:04

Op het gemak vanochtend weer om 6 uur opgestaan, we worden doorgaans automatisch rond die tijd wakker. We kunnen daarom rustig aan doen aangezien de eerste duik voor 9 uur is gepland. Het ontbijtbuffet is echt ontzettend uitgebreid, goed geregeld 🙂

Na het ontbijt halen we de camera’s op en gaan we op het gemak door naar het duikcentrum. Het wordt inderdaad een duikje op het huisrif dus we hoeven niet met een boot mee. Je loopt zo het water in. Helaas gaat het klaren bij mij behoorlijk belabberd, gevolg van de halve dag in de airco gisteren denk ik. Met veel pijn en moeite weet ik uiteindelijk tot 17 meter te komen.

Wel besluit ik ter plekke al voor mezelf dat ik de tweede duik over ga slaan. Gezien de kwaliteit van de eerste duik niet echt een probleem. We zien wel een aantal schildpadden, een sepia en nog wat aparte vissen maar vergeleken met andere duiken die we ooit hebben gemaakt is het niet super bijzonder. De gids hangt er ook maar een beetje bij… tenminste zo lang we ons voort bewegen. Zodra we stil hangen om foto’s te maken gaat hij gewoon op de zandbodem zitten. Uitgetrimd blijven hangen is niet één van zijn talenten. Net als het aanwijzen van leuke dingen. Veel verder dan de sepia en de murene komt hij eigenlijk niet. Hij weet ook de helft van de tijd de handsignalen niet van de verschillende dieren.

Omdat één van mijn flitsers aan het einde van de duik wat raar doet gaan we meteen na de duik terug naar de kamer. Daar blijkt dat de flitser zo raar deed omdat mijn (spiksplinternieuwe!) accu is volgelopen. Echt klote… Extra balen omdat de accu pas 2 weken oud was en ik nu verder moet met één accu die eigenlijk ook niet meer je van het is.

Geen idee wat voor soort vogel het is maar ze zien er wel mooi uit

Stefan maakt wel de tweede duik samen met nog een vreemde duiker. Buiten een electric clam mis ik eigenlijk niks. Ze zien zelfs geen schildpadden. De duik is ook wat korter omdat de andere kerel al door z’n lucht heen was.

Na de duik gaan we rustig aan lunchen. Het eten is prima maar de hoeveelheden zouden wel minder mogen (kunnen ze meteen de prijs halveren :-)). De rest van de middag hebben we aan het strand gelegen. Op aanraden van iemand van het duikcentrum blijven we tot ongeveer 18:00 zitten om het vertrek van de fuit bats (vliegende honden) te kunnen zien. Ze zitten hier overdag met honderden in de bomen, een beetje te schreeuwen. Mooi gezicht.

Beetje hangen, beetje schreeuwen, beetje met de vleugels flapperen…

Daarna is het douchen en avondeten. Morgen weer om 7:45 paraat op het duikcentrum. Hopelijk hebben we niet zoveel pech als vandaag en gaan we de Dugons wel zien. Er is geen 100% garantie dus fingers crossed.

P.s: In de post van gisteren zijn de foto’s nu ook toegevoegd. Het internet aan de bar is snel genoeg om plaatjes te kunnen uploaden.

Eén reactie

  1. Hoop dat het beter gaat met je oren morgen. Had gelezen dat er heel veel vleermuizen zaten. Succes grt

Reisblogs: