Aankomst Buceo Anilao Dive resort

Lokale datum/tijd: Maandag 23 september, 17:18

Het inchecken verliep eigenlijk al prima. Geen rijen bij het afgeven van de koffers en bij de paspoortcontrole liep het ook vlot door. Genoeg tijd over om dit jaar wel nog even te kunnen ontbijten.

Ons vliegtuig

Dit jaar hebben we, in tegenstelling tot vorig jaar, een voorspoedige heenreis gehad. Zaterdag avond al naar Schiphol om daar te overnachten in het Sheraton (prima hotel + nog betere locatie) zodat we zondag ochtend lekker rustig aan kunnen doen.

Beide vluchten, die van Schiphol naar Honk Kong en van Hong Kong naar Manilla, duren korter dan gepland dus komen we mooi op tijd aan in Manilla. Ook daar geen problemen en dit jaar zijn onze koffers gelukkig wel mee gereisd. De laatste etappe bestaat uit een kleine 3 uur in een busje en het allerlaatste stukje per boot. Iets na de middag, een kleine 20 uur verder, zijn we dan eindelijk op plek van bestemming.

Vliegveld Hong Kong

Eerste indrukken van het resort zijn prima. Vandaag geen duiken gepland dus we lopen een rondje en gaan nog even aan het zwembad liggen. We hebben wel geluk met het weer, zonnig en warm. Vorige week was het volgens de mensen hier een stuk minder maar we zitten dan officieel ook nog in het regenseizoen.

Aankomst

Duikspullen zijn ter voorbereiding op morgen al naar het duikcentrum gebracht en zojuist hebben we ook de camera’s alvast in elkaar gezet. De komende drie dagen staan vooral in het teken van macro duiken. Hopen dat we nog wat nieuwe critters gaan zien, fingers crossed 🙂

Reisblogs: