Filipijnen

Reisadvies

Voor de gehele Filipijnen gelden grotere veiligheidsrisico’s dan we in Nederland gewend zijn. In de noordelijke provincies gaat het vooral om (kleine) criminaliteit zoals berovingen op straat. In de zuidelijke provincies wordt reizen volledig afgeraden. Moslimstrijders strijden in die regio voor een eigen staat geregeld worden er toeristen maar ook locals ontvoerd voor losgeld.

Controleer voor vertrek altijd de meest actuele situatie.

Inentingen

DTP en hepatitis A worden standaard aanbevolen. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad wordt daarnaast ook een BMR inenting aangeraden. Bij een verblijf langer dan een maand worden hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid) en in een aantal gevallen tuberculose nog aan dit lijstje toegevoegd.

Vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Filipijnen binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.

Malaria:

In bepaalde delen van de Filipijnen komt Malaria voor en wordt geadviseerd een noodbehandeling mee te nemen evenals goede antimuggenmaatregelen zoals DEET, 

Het is verstandig een aantal weken voor vertrek het actuele advies te controleren.

Visum

Je hebt als Nederlander geen visum nodig bij een verblijf korter dan 30 dagen (aan te tonen middels een retourticket). Bij vertrek moet op de luchthaven wel een uitreisbelasting van 750 PHP worden voldaan.

Valuta

De Filipijnse peso (afgekort PHP) is de officiële munteenheid.

Reisblogs: